Thuiszorg

Professionele zorg

Het kan voorkomen dat u door omstandigheden gebruik moet maken van professionele zorg. Als het kan blijft u natuurlijk het liefste thuis. ABC Zorg biedt verzorging, verpleging en begeleiding bij kleine, grote eenvoudige en complexe zorgvragen. Wij leveren tijdelijke en langdurige zorg aan huis waardoor u zo lang mogelijk in hun vertrouwde thuisomgeving kunt blijven wonen.

Onze kernwaarden

Het proces

Voor thuiszorg heeft u geen verwijzing van de medisch specialist of huisarts nodig en wordt volledig vergoedt vanuit uw zorgverzekering. Wanneer thuiszorg nodig is komt onze wijkverpleegkundige langs voor een persoonlijk kennismakingsgesprek aan huis. Bij ABC Zorg vinden wij het belangrijk dat u de regie voert over uw eigen zorgproces. In dit gesprek staat u en uw steunsysteem centraal. Wij zijn geïnteresseerd in wie u bent, wat u kenmerkt, welke zorg u nodig heeft en waar deze hulpvraag vandaan komt. Samen kijken we dan welke zorg passend is, binnen ABC Zorg of met inzet van een van onze ketenpartners.

We doen alles in samenspraak met u en houden zoveel mogelijk rekening met uw wensen en mogelijkheden. Het gesprek is de basis voor het zorgplan en de indicatiestelling en is noodzakelijk voor de vergoeding van de zorg. In het zorgplan staat welke zorg u ontvangt en wie, wat, wanneer doet. Wanneer mogelijk leren we u en uw mantelzorger om handelingen zelf uit te voeren. Zo blijft u zelfstandig en onafhankelijk waar dit mogelijk is.

Heeft u een indicatie op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz) dan kunnen wij u ook thuiszorg bieden!

Verzorging

Hierbij kunt u denken aan ondersteuning bij de dagelijkse lichaamsverzorging (ADL), hulp bij het opstaan of naar bed gaan, het aan- en uittrekken van steunkousen en het aanreiken en toedienen van medicatie.

Verpleging

Hierbij kunt u denken aan het spuiten van medicatie zoals insuline, catheterzorg, wondzorg of zwachtelen.

Zorg aanvragen?

Regel het snel en makkelijk, vraag direct telefonisch zorg aan of bezoek onze contactpagina.

Overig aanbod

Onze volledige diensten

Thuiszorg

Dagbesteding

Begeleiding

Huishoudelijke hulp

Nieuws

Volg de laatste ontwikkelingen